kakak n wawa's FotoPage

By: noor myra

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 21-Jul-2009 10:29 Email | Share | | Bookmark
mandi manda

mula nyalakan api..
kakak ngn swimmingsuit yg nenek baru kirim..
posing gak..ni la tapak camp kami..hihihihi
View all 6 photos...
Tarikh :20/07/09
Tempat : Ijira ko ?(Ijira lake)

Musim panas ni banyak la xtvt yg bole dibuat kat gifu ni..b4 ni kitorang berbbq dah brp kali dah... kali ni kitorang g mandi manda kat ijira lake lak... kakak ngn wawa la suka sgt jumpa kwn2... ni la baru betui2 rasa brfamily. Kali ni kami dah jumpa family indonesia yg sma2 menetap kat gifu ni..ayah pon xde la segan2 lak nak mandi manda sama2 ngn bapa2 ni..hihihih...yg bestnyer..ni la 1st time ibu tgk ayah mandi air terjun aka sungai or tasek...since kawen...seriously...wawahh..best betui tgk para bapa2 mandi ni... amacam ayah..sonot x mandi air terjun...?hiihihihi..soooojuk katanye.. Kali ni banyak pic ayah lak yea..skali skala ayah lak beraktiviti yea..asyik pic kakak n wawa jer...hihihihihiihih meh layan gambo2 kat cni.















Tuesday, 14-Jul-2009 13:08 Email | Share | | Bookmark
BBQ lagi...

 
 
suka dok atas batu
View all 14 photos...
Tarikh : 13 Jun 2009
Tempat : Itadori

Time ni dah summer..selalunyer time ni selalu la ade xtvt bbq ni... and that same time ade gak yg mandi2 n main waterfall ni hihihi.. sejuk betui air kat cni..tp keakak ngn wawa x kisah..die tgk kakak2 n abg2 kat cni mandi and main2 air die pon nak joint sama...abes basah. nasib baik bawak baju spare..dah tau dah..sure anak2 ni nak main air..
ni la kenangan waktu ber'barbaque'











Tuesday, 14-Jul-2009 12:31 Email | Share | | Bookmark
dah berswng ke rumahku ini..?

 
 
kedai cnderamata..
View all 5 photos...
Tarikh : 7 Jun 09
Tempat : Gifu Castle

Bersawang dah ke rumahku ini...? huhuhu...gomen nasai yea..sapu2 sket..lama betui x update fotopages ini yea... sbnrnye trlampau la bnyak gambar2 yg nak dikongsikan brsama..tp apakan daya diri ini trlampau sibok melepasi tahap gaban...hukhukhukhuk...(alasan standart hihihihi..) tp mmg betui2 bz..

ok la..ni ade la sbhagian gambr yg nak dikongsikan...1st skali gambar waktu en hubby baru blk dr msia ari tu kami satu family sempat la menapak ke Gifu Castle..tpt yg x smpat nak bwk rombongn cik kiah ari tu..so, ini special utk tatapan family k yati, ayu dan as....cntik jugala tpt die..time kitorang pegi ari dah ptg dah..x smpat nak explore semo dlm castle tu...tp brpeluang gak naik cable car dan menikmati pemandangan indah gifu city


waktu dlm cable car


pemandangn dr atas..(dlm cble car)


salah satu dlm muzium


rehat jap lps penat menapak...




Monday, 1-Jun-2009 11:07 Email | Share | | Bookmark
Berkebun...

Ini stdnt kelas kakak..sensei tunjuk ajar mcmmane nak brkebun..
kakak tgh tunggu giliran amik anak pokok utk ditanam...
sensei dok ajar stdnt..
View all 6 photos...
kakak n wawa ngn uniform natsu


Kakak dah dpt anak pokok


lastly sensei dtg tunjukkan mcmmane nak tanam anak pokok ni..


Tengok tajuk kat atas tu mcm ye2 je brkebunkan..hihihihihhi.. Hari ni mcm biasa ibu bgn awal2 pg utk siapkan bento kakak n wawa..tp lupa lak nak snap gambo bento anak2 ni,selalu x pernah sempat snap gamba bento dorang ni sbb time tu la bz sgt2..tp, hari ni ayah masih kat msia lg..so just buat utk anak2 saje..then ade byak masa sket nak anta anak2 ke sekolah hari ni. Selalu kalo antar anak sekolah ibu kene blk cepat2 sbb nak siap2kan utk ayah ke lab lak..x sempat nak tgk kakak n wawa buat ape kat sekolah..hari ni ibu brkesempatan tgk aktiviti kakak n wawa kat sekolah..n hari ni juga kakak n wawa mula pakai pakai uniform baru sempena "natsu".. natsu tu musim panas..setiap kali tukar musim kene tukar uniform..n setiap kali tu la kene kuarkan duit utk uniform natsu ni harga sepasang ngn "bochi" lbh kurang 3000yen....2 orang maksudnye 6000 yen...la. ..xpe la utk anak2 x kisah sgt..mmg x dinafikan pendidikan skang perlu keluarkan duit.
Sempena natsu ni pelbagai aktiviti yg dibuat disekolah kakak n wawa ni trmasuk swimming,berkebun, olahraga,n lain2 xtvt outdoor lain...b4 ni banyak xtvt indoor je..
So, hari ni kakak rupanye diajar sensei mcmmane nak brkebun..dorang ni semo diajar mcmmane nak tanam pokok..pokok betul lak tu..setiap pokok ade nama masing2 n disuruh tanam dlm "batas" yg disediakan..sonok btl tgk diorang berkebun ni...kakak ni kalo kat msia dlu xpernah pegang pasir pon..dok ngndap laptop jer..kat cni banyk pendedahan yg mcm tu.. utk kelas wawa lak..masih lg kpd utk anak2 bwh 3 tahun...diorang tgk apa yg kakak2 n abg2 age 4 tahun ke ats buat dan main2 diluar atas pengawasan sensei...tp tetap dpt main pasir juga.. Teringat masa mula2 dtg dlu..ibu ade bwk kakak n wawa jln2 kat luar...tiba2 kakak n wawa kata "ibu bole wak blk batu ni.."batu yg kat jalann tu....trkejut gak ibu..nmpak sgt anak ibu ni xpernah pegang batu n pasir..smpai benda mcm tu dorang igt benda brharga...sabo je la...bila diingat blk masa kat msia dlu mmg ibu n ayah xpernah bwak ank2 ibu ni jln2 kat luar..bnyak masa dlm rumah n taska aje..bila ade masa blk kg,nenek n tok ayah la yg rajin sgt2 layan ank2 ibu ni main2 n jalan2 kat sekitar kg...


Sunday, 31-May-2009 07:26 Email | Share | | Bookmark
BBQ lg....

ini la satenyer..kitorang bakar sama2 disini..
sedang sama2 br "BQ"..
ni la sensei nihongo ibu..Yoshizawa sensei..
View all 15 photos...
Hari ni kitorang gi bbq ke chikusang centre...kiranye hari ni kali ketiga la pegi tpt ni..dlu pegi time autumn...rumput semo dah colour kuning,pastu gi hanami time sakura bnyak sgt..skang nak masuk natsu lak, rumput semo hijau n yag best dpt tgk bunga2 ros yg kembang. Tp rupa2nye ros ni pon dah mcm nak layu gak..agaknye panas sgt kot. BBQ kali ni ibu ikut anjuran sensei2 nihongonyer..best sgt dpt jumpa pelbagai bangsa kat cni..najiha n wawa pon dpt ramai kwn lg.
Utk BBQ kali ni ibu sediakan satey..wawawa..b4 ni x prnah wak sate kat msia..di sbbkan atas permintaan rakan2 kat cni ibu buat jugak walaupun pd mlm sblmnye ibu penat sgt..ngn urusan anak2 n hal2 lain..tambahan pula waktu ni ayah pulang ke Malaysia atas urusan kerja..jadi la single parent sekejap...
Asalnye nak buat jugak 2 bijik kek utk hidangn sampingn, tp disebbkan penat sgt..ibu trtido x sempat nak buat jgak..InsyaAllah perancangn akan dtg la nmpak gayenyer...tp puas hati sbb rakan2 kat cni semo suka hidangn satey ni..siap x cukup lg tu...hihihihihii..maaf pd rakan2 yg x sempat nak merasa satey ni yea...
Lpas ni dah bole wat satey sndiri daa...
Kakak n wawa lak..time ibu brbbq, dorang sibuk nak main2..hihihi biasa la budak2..kalo jumpa kwn lg la..x igt dunia depa ni main.. sempat jugak snap pic bunga ros kat cni.. Nasib baik cuaca x panas sgt hari ni.. Sampai rmh dlm kol 3 ptg..penat sgt lak arasnyer...kakak dah trtido dlm keta time on d way balik..cian lak tgk anak2 kepnatan ni...



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net